Aubergine & halloumi tikka Mansala
- Jenny Garpö
- 28 apr.
- 1 min läsning

INGREDIENSER 6 portioner
2 aubergin
2 paket halloumi
2 gula lökar 4 vitlöksklyftor
4 mellanstora morötter
2 msk tomatpuré
1 paket korssade tomater
2 tsk paprika pulver
1 tsk curry
2 tsk garam masala
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
2 dl grädde
1-2 dl vatten
4 salladslökar 6 portioner ris GÖR SÅHÄR:
Skär auberginen & halloumi i tärningar. Stek dem i olja. När de fått färg, ta åt sidan. Finhacka löken och tärna morötterna. Skölj riset och lägg i kastrull tillsammans med vatten. Koka riset och samtidigt stek lök, pressa i vitlök och häll i tomatpuré och kryddor. Häll i den stekta auberginen och halloumi. Slå på krossade tomater, grädde och vatten. Låt småkoka i ca 5-10 min under omrörning. Skär samtidigt salladslöken i 2-3 cm tjocka bitar. Lägg i salladslöken och låt den bli mjuk. Låt det färdigkokta riset vila lite innan servering.



Kommentarer