top of page

Aubergine & halloumi tikka Mansala

aubergine halloumi tikka mansala

INGREDIENSER 6 portioner


2 aubergin

2 paket halloumi

2 gula lökar 4 vitlöksklyftor

4 mellanstora morötter

2 msk tomatpuré

1 paket korssade tomater

2 tsk paprika pulver

1 tsk curry

2 tsk garam masala

2 tsk spiskummin

2 tsk koriander

2 dl grädde

1-2 dl vatten

4 salladslökar 6 portioner ris GÖR SÅHÄR:

Skär auberginen & halloumi i tärningar. Stek dem i olja. När de fått färg, ta åt sidan. Finhacka löken och tärna morötterna. Skölj riset och lägg i kastrull tillsammans med vatten. Koka riset och samtidigt stek lök, pressa i vitlök och häll i tomatpuré och kryddor. Häll i den stekta auberginen och halloumi. Slå på krossade tomater, grädde och vatten. Låt småkoka i ca 5-10 min under omrörning. Skär samtidigt salladslöken i 2-3 cm tjocka bitar. Lägg i salladslöken och låt den bli mjuk. Låt det färdigkokta riset vila lite innan servering.


Kommentarer


KONTAKT

Vill du komma i kontakt med mig som driver ekonomiska lifehacks?
Lättaste sättet är att skicka ett direktmeddelande på Instagram!

  • Instagram

För sammarbetsförfrågningar

bottom of page